IT Solutions

Andreas Blaha

Aktuelle Phishingattacken-Welle

Sehr geehrte MitarbeiterInnen, liebe Studierende,

wie Sie vermutlich selbst bemerkt haben, erhalten MitarbeiterInnen seit heute Phishing-eMails, die den Anschein erwecken, vom upTUdate-Team zu kommen. Die Mails kommen von– variablen – externen Absendern und sind daher NICHT zu öffnen. Leider werden die Phishing-Versuche immer professioneller, wir bitten Sie daher um erhöhte Aufmerksamkeit beim Lesen und Klicken auf Links!
Nähere, gute Dokumentation zum Thema Phishing finden Sie hier: it.tuwien.ac.at/security/erklaerungen_anleitungen/phishing.
Sollten Sie den Verdacht haben, eine solche Phishing-Nachricht erhalten zu haben, können Sie diese gerne ALS ATTACHMENT an phishing@tuwien.ac.at weiterleiten.

Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit und Ihr Verständnis,

==========

English:

Current phishing attack flood

Dear employees, dear students,

As you most probably have realized by now, recently you all have received phishing emails, faking to be sent from our upTUdate team. The E-Mails are sent by variable external senders and thus are NOT to be opened. Unfortunately, the phishing attempts are getting more and more professional, we therefore ask you to be vigilant when reading and clicking on links provided!
More, very detailed information (in German) can be found here:
it.tuwien.ac.at/security/erklaerungen_anleitungen/phishing, if your native language is not German please ask your colleagues for assistance. In case you suspect an email to be a phishing attempt, please do not hesitate to send it AS AN ATTACHMENT to phishing@tuwien.ac.at.

Many thanks for your attention and understanding,